Nieuwsbrief 28 februari 2019

Geplaatst op 13-03-2019

Op een prachtige plek langs rivier het Spui, bij de ingang van de haven en dichtbij het historisch centrum, komt de nieuwe woonwijk Spuifront.

Het Spuifront wordt een modern woonhof met 48 appartementen en 22 eengezinswoningen. De tuinen en terrassen grenzen aan een beschut binnen gebied waardoor er een levendig en gezellig hof ontstaat. Uiteraard met de nodige aandacht voor groen. Op de hoek, bij de ingang van de haven, vindt u de gezelligheid van kleinschalige horeca met een groot terras aan het Spui. En genieten van de levendigheid op het water kan met een heerlijke wandeling langs de kade. 

Bekijk de video van het Spuifront ter inspiratie.

Met de in december ondertekende samenwerkingsovereenkomst tussen AM en de gemeente, is het officiële startsein gegeven voor de ontwikkeling van de toekomstige woonwijk aan het Spui. Maar voordat wij zó ver zijn dat de woningen in verkoop kunnen moet er nog veel gebeuren.

Planning
De komende maanden werken wij, samen met de architect en de gemeente, een woonprogramma uit dat past binnen o.a. het nieuwe bestemmingsplan. Daarnaast zullen wij de architect de uitdaging meegeven om bij het ontwerp zoveel mogelijk rekening te houden met de uitkomsten van de recent gehouden woonwensen enquête. Duurzaamheid en toekomstbestendig wonen is een van de aandachtspunten.

Om u een idee te geven van het te doorlopen proces, nemen wij u graag mee in de planning. Zoals u ziet bevinden wij ons nu in de fase waarin het nieuwe bestemmingsplan vastgelegd moet worden.

Impressie Hefkwartier fase C

Verkoop eind 2019
Voordat we zó ver zijn dat we daadwerkelijk in verkoop kunnen, zijn we zeker zo’n maand of 9 verder. Het streven is om eind 2019 in verkoop te gaan.

Dat is tevens het moment waarop de definitieve woningplattegronden en prijzen bekend zijn. Uiteraard zullen wij u in de loop van dit jaar meenemen in de tussentijdse ontwikkelingen.

Duurzaam, toekomstbestendig én levensloopbestendig
Wat wij u al wel kunnen vertellen is dat de woningen van het Spuifront duurzaam en toekomstbestendig worden ontwikkeld. Alle woningen worden uitgevoerd met warmtepomp, hoogwaardige isolatie en zonnepanelen. Het streven is om de woningen bijna energie neutraal te ontwikkelen (meer hierover: BENG norm).

Een warmtepomp betekent een woning zonder gas en biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het brengt een financieel voordeel met zich mee en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis. 

In het Spuifront is tevens aandacht voor levensloopbestendigheid. Wij streven ernaar woningen te ontwikkelen die geschikt zijn voor meerdere levensfasen waardoor toekomstige bewoners er langer kunnen blijven wonen. Ook is er aandacht voor het thema gelukkig leven. Zo komt er in het Spuifront voldoende variatie in het woningaanbod waardoor jong & oud(er) samen woont en is er aandacht voor groen, ontmoeten en bewegen.

Tot zo ver deze nieuwsupdate over het Spuifront!
Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn hoort u weer van ons.

 

  • Nieuwsbrief 28 februari 2019

"Duurzaam en historisch wonen aan het water in Oud Beijerland"

Contactpersonen Spuifront

Michael Haverkamp
Verkoopmanager

Michael Haverkamp